Saturday, July 31, 2010

\(^-^)/

Assalamualaikum
buat shbt2 yg sdg bersedih mahupun bergembira..
ingtlah.. Allah sentiasa bersama hambaNya..

"dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu tentang Aku, maka katakanlah bahawa Aku DEKAT, aku akan MENGABULKAN permohonan orang yang berdoa apabila memohon kepadaKu" (2 : 186)

cume kita sbgi hamba..
sentiasakah kita cuba meluangkan masa utkNya...?
sudahkah kita menunaikan kewajipan sbg hambaNya?
Astaghfirullah
"Setiap bencana yg menimpa di bumi dan yg menimpa dirimu sendiri, semuanya telah tertulis dalam kitab (Lauh Mahfuz) sebelum Kami mewujudkannya. Sungguh, yang demikian itu mudah bg Allah. Agar kamu tidak bersedih hati terhadap apa yg luput dr kamu, dan tidak pula terlalu gembira terhadap apa yg diberikanNya kepadamu. Dan Allah tidak meyukai setiap org yg sombong dan membanggakan diri, iaitu orang-orang yg berbuat kikir dan menyuruh orang lain berbuat kikir. Barang siapa berpaling (dr perintah-perintah Allah), maka sesungguhnya Allah, Dia Maha Kaya, Maha Terpuji." (57:22~24)utk kwn2 yg masih berjuang utk exam..
bitaufik wannajah~~
最後まで力出せ!!
Allah x memandang keputusan.. tp Allah memandang USAHA hambaNya..
selagi masih ada masa...
mari berusaha ^^
dlm mase yg same.. betulkn niat..
utk apa kite berusaha..

 "Dari Amirul Mukminin Umar Al-Khattab r.a katanya : " Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda : - ' Sesungguhnyanya amalan-amalan itu adalah ( bergantung ) kepada niat, dan bagi setiap manusia itu apa ( balasan ) yang diniatkannya. Maka barangsiapa yang berhijrah kepada Allah dan RasulNya, maka hijrahnya itu adalah kepada Allah dan RasulNya. Dan barangsiapa yang berhijrah kerana dunia yang diinginkannya atau kerana seorang perempuan yang ingin dinikahinya, maka hijrahnya itu adalah atas apa yang ia berhijrah kerananya.'

utk yg dh abis shiken..
otsukaresama desu..^^
teruskan bertawakkal...

jya~ mahu sambung berusaha
皆も頑張ってね <3 <3 <3

salam sayang dr yokohama

No comments: