Wednesday, January 13, 2010

・・13JaNuary2010・・

assalamualaikum...
hari ini hari rabu. seperti biasa, saya melangkah ke kelas tepat jam 10.05 pagi. angin yang kuat telah menyebabkn saya terhuyung-hayang semasa berjalan kaki. Subhanallah... Walaupun demikian, saya masih berjaya tiba di kelas dengan awal.. Alhamdulillah.. setibanya di kelas, saya pun belajar.apabila tiba waktu rehat, saya pun berehat dan menunaikan solat. selepas itu, saya kembali ke kelas untuk subjek seterusnya. subjek seterusnya adalah subjek komputer. saya sangat menggemari subjek ini tanpa sebab. kemudian, saya ke perpustakaan, dan kembali semula ke kelas seterusnya pada pukul 4.15 petang.kelas terakhir ini merupakan kelas yang amat mengerikan. kerana saya perlu bertungkus lumus menjawab soalan yang diberi oleh cikgu. saya amat tidak menyukai kelas ini suatu masa dahulu, tetapi sekarang, saya belajar untuk menyukainya walaupun saya sedar sudah terlambat untuk belajar menyukainya memandangkan kelas itu akan tamat tidak lama lagi. tidak mengapalah, sekurang2 nya saya mencuba. tepat jam 5.55 petang, saya berjaya menjawab semua soalan (tapi tidak tahu sama ada betul atau salah), dan saya bergegas pulang ke rumah. setibanya di rumah, saya menyiapkan makan malam, dan makan sambil menonton anugerah juara lagu yang ke-23. agak pelik di sini kerana anugerah juara lagu pada tahun ini adalah yang ke-24. memandangkan saya telahpun menonton anugerah yang ke -24 semalam, saya bercadang untuk menonton anugerah yang ke -23. ini adalah kerana saya tidak menontonnya pada tahun lepas.selepas itu, saya mula berlatih dan menghafal skrip untuk pembentangan bahasa jepun esok hari. sehinggalah sekarang, saya masih tidak berjaya menghafal skrip tersebut kerana bagi saya, skrip tersebut agak panjang. jadi, saya berhenti rehat seketika, dan mula menaip blog ini..
baiklah.. mari kita masuk kepada isi penting blog ini.. iaitu sesuatu yang saya ingin kongsi dengan anda semua..

open your eyes( sila klik )

tontonlah video ini.. semoga anda akan beroleh sesuatu daripadanya..
saya tidak pernah jemu menonton video ini, kerana video ini sangat menarik dan menyentuh kalbu saya..
mari kita tonton bersama...
moga beroleh petunjuk dan hidayah dariNya.. insyaAllah..

" sungguh, pada yang demikian itu benar - benar terdapat tanda- tanda (kekuasaan Allah) bagi orang yang memperhatikan tanda - tanda "
Surah Al-Hijr,15:75


" Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan pergantian malam dan siang terdapat tanda - tanda (kebesaran Allah) bagi orang yang berakal; iaitu orang - orang yang mengingat Allah sambil berdiri, duduk atau dalam keadaan berbaring, dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata), "Ya Tuhan kami, tidaklah Engkau menciptakan semua ini sia-sia; Mahasuci Engkau, lindungilah  kami dari azab neraka." "
Surah Al-Imran,3:190&191


wallahu'alam...
baiklah.. sudah tiba masanya saya meneruskan latihan saya.
Ya Allah semoga pembentangan esok berjalan dengan lancar... amin..
semoga apa yang ditaip boleh diambil pengajaran dan iktibar... buat semua yang membaca dan juga tukang taip yang kerdil ini...
sore jyaa.. mata nee
assalamualaikum

No comments: